Toate depozitele de deseuri din orasele judetului Olt trebuie inchise, deoarece nu sunt ecologice si nu corespund normelor europene in vigoare.
Seful Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Olt, Marius Popa, a declarat marti ca nici unul dintre cele sase depozite de deseuri din orase nu corespunde normelor de protectia mediu in vigoare si trebuie inchise. Prima groapa de gunoi ce trebuie inchisa, care este si cea mai mare din judet, se afla la Slatina.

Pana la finele acestui an trebuie inchis depozitul de deseuri municipal de la Slatina, iar in 2009 vor fi inchise cele de la Scornicesti si Draganesti, cele din Corabia, Bals si Caracal avand termen de inchidere anul 2017. Daca va fi inchisa actuala groapa de gunoi a orasului, Slatina va ramane fara depozit de gunoaie, deoarece nu are halda ecologica pentru deseuri. Un proiect inceput in 1994 si finantat cu 1,7 milioane de euro a fost abandonat in urma cu 5 ani, si, in prezent, municipalitatea cauta finantare pentru realizarea unei alte halde ecologice. Conform declaratiilor lui Popa, la Slatina ar trebui sa functioneze din acest an o statie de baza pentru depozitarea deseurilor care sa deserveasca restul judetului unde vor fi construite trei statii de transfer pentru deseuri.