deszapezire_2014.jpgToate utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite să intervină pe drumurile din judeţul Neamţ, iar stocurile de material antiderapant sunt suficiente, a declarat, miercuri, Dan Manoliu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Conducerea judeţului a organizat o întâlnire de lucru cu contractantul şi subcontractanţii pentru serviciile de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant, ocazie cu care au fost inventariate utilajele existente pentru intervenţiile curente, dar şi cele la care s-ar putea apela în situaţii de excepţie.
„Din punctul nostru de vedere suntem pregătiţi să intervenim pe drumurile judeţene în situaţia în care apar fenomenele specifice de iarnă, aşa cum au anunţat prognozele meteorologice. Totuşi, începând de săptămâna viitoare, echipele desemnate se vor deplasa pe teren să verifice dacă raportările făcute de contractanţi corespund cu situaţia reală”, a declarat vicepreşedintele CJ Neamţ.

Reprezentanţii firmelor care vor presta serviciile de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant au solicitat să fie plătiţi şi timpii de aşteptare. În final, s-a convenit că se va pune la punct un sistem clar de raportare atât a începerii intervenţiei şi a naturii acesteia, cât şi a finalizării ei. O altă problemă clarificată a fost aceea a intervenţiei prin abatere de la traseu pe un drum comunal într-o situaţie de urgenţă. S-a stabilit că astfel de intervenţii vor fi autorizate numai de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau de dispeceratul societăţii de deszăpezire aflată în subordinea CJ Neamţ. AGERPRES