Candidatii independenti au fost preferati in turul II al alegerilor locale din Harghita, sase dintre cele 16 primarii unde s-a dat batalia electorala, fiind castigate de acestia.
Potrivit datelor centralizate de birourile electorale de circumscriptie, Mihai Meres a reusit sa castige al treilea mandat consecutiv de primar al orasului Balan, cu 66% dintre optiunile electoratului. De asemenea, la Pauleni Ciuc a castigat Ferencz Csaba, la Praid a fost reconfirmat actualul primar Bokor Sandor, la Lueta cele mai multe voturi le-a obtinut Lazar Zoltan, la Bradesti a castigat Bokor Botond, iar la Zetea fotoliul de primar va fi ocupat de Korpos Bela. Toti cei sase primari harghiteni au candidat ca independenti si au reusit sa convinga alegatorii din localitatile respective.

Turul II al alegerilor locale a adus si cateva surprize in Harghita. PNL a reusit sa castige doua dintre primarii, in conditiile in care in ultimii patru ani in judet nu a existat niciun primar liberal. La Toplita, liberalul Stelu Platon a castigat in fata contracandidatului sau, social-democratul Mircea Dusa, la o diferenta de numai trei voturi, in vreme ce la Subcetate a reusit sa castige un alt candidat liberal, Dan Cotfas.

Candidatii Partidului Civic Maghiar au convins electoratul din trei localitati harghitene. La Gheorgheni a castigat Mezei Janos, in defavoarea candidatului UDMR, Weil Gyula, la fel ca si la Baile Tusnad, unde fostul primar UDMR Zolya Zoltan a pierdut in fata contracandidatului sau de la PCM, Albert Tibor. O alta primarie castigata de PCM este cea din Suseni, care va fi condusa de Egyed Jozsef.

UDMR nu a obtinut in turul II decat doua fotolii de primar. Este vorba de orasul Vlahita, unde a mai castigat un mandat actualul primar Burus Maria Ella, si de comuna Ulies, care va fi condusa de Gyorgy Sandor.

In primul tur, UDMR a reusit sa obtina in Harghita 42 din totalul de 67 de primarii existente in judet. Printre acestea se numara si fotoliile de primar din cele mai importante orase ale judetului, Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc.

PCM a castigat, din primul tur, cinci posturi de primar, in vreme ce PSD si PD-L au reusit sa obtina cate un singur mandat. In Harghita exista si doi independenti care au castigat din primul tur.