pruna_marcel.jpgRetrocedarea pământurilor către foştii proprietari s-a dovedit a fi un proces foarte anevoios, de lungă durată şi în comuna Pipirig, din judeţul Neamţ. Zonă montană fiind, pădurea a fost cea pentru care oamenii au avut mult de umblat pe drumuri, au aşteptat vreme îndelungată până să-şi redobândească proprietatea legal cuvenită.

„La noi a fost un volum mare de muncă, multe măsurători în teren şi am avut de verificat foarte multe documente. Este o prcedură foarte greoaie. Avem şi foarte mulţi oameni cărora li se cuvine pădure. La noi sunt peste 4000 de proprietari de terenuri cu vegetaţie forestieră. Proprietari de drept, dar mai cu seamă moştenitorii lor. Direcţia Silvică Neamţ ne-a pus la dispoziţie suprafaţa de pădure cuvenită pipirigenilor, noi am măsurat, am semnat protocolul de primire, după care s-a făcut punerea în posesie. Mă bucur tare mult, pot răsufla uşurat pentru că am reuşit să punem în poseise peste 2000 hectare de pădure. Lucrăm acum la întocmirea documentaţiilor necesare emiterii titilurilor de proprietate”, a declarat primarul comunei Pipirig, Marcel Prună, citat de ziarul „Ceahlăul”.

Acum, în comuna nemţeană Pipirig se lucrează la finalizarea acţiunilor de punerere în posesie şi de emitere a titlurilor de proprietate. Practic, mai este de pus în posesie o suprafaţă de 30 hectare de pădure, după care se pot emite şi titlurile de proprietate.