Primariile orasului Fundulea si ale comunelor Nicolae Balcescu si Stefan Voda nu sunt inscrise inca in sistemul electronic de achizitii publice.
„In urma unor analize la nivelul Prefecturii Calarasi in vederea identificarii cauzelor pentru care nu s-a consumat cea mai mare parte a banilor alocati pentru scolile din judetul Calarasi au fost identificate primariile orasului Fundulea si comunelor Nicolae Balcescu si Stefan Voda, care nici pana acum nu au reusit sa se inscrie pe e-licitatie.ro”, a declarat luni subprefectul de Calarasi, Cornel Coman.

Este cunoscut ca, daca autoritatea contractanta nu este inscrisa in acest sistem, ea nu poate organiza licitatii pentru derularea diferitelor proiecte locale.
In judetul Calarasi, acest proces a decurs greu. Multi primari nu au fost familiarizati cu calculatoarele. De altfel, orasul Budesti, comunele Dorobantu si Frasinet sunt printre ultimele care s-au inscris in sistemul de achizitii publice.

„Unii primari au motivat ca nu le-a mers internetul sau calculatorul le-a fost stricat o perioada. Mai mult, primarul comunei Stefan Voda, George Avram, mi-a spus ca el nu are nevoie de SEAP si nu-l intereseaza. Legea nu a prevazut sanctiuni daca nu te inscrii pe SEAP, ca atunci nu mai exista, poate, atata indiferenta