“In cadrul proiectelor noastre acordam o atentie prioritara necesitatilor medicale, iar infrastructura pe care o cream porneste de la ele si le respecta intru totul”

dutu_alexandru.jpgSustine Alexandru Dutu, Directorul General al companiei BTL, intr-un interviu acordat portalului www.MedicalManager.ro.

– Bazandu-va pe succesul inregistrat de compania dumneavoastra in anii precedenti, puteti sustine faptul ca BTL este la momentul actual lider pe piata de aparatura medicala din Romania ?

– Este evident ca in cateva domenii suntem lideri atat prin numarul de aparate vandute cat si prin cifra de afaceri (aparatura de fizioterapie, cardiologie, chirurgie, imagistica) sau avem o pozitie de top (ecografie). In alte domenii, precum estetica sau chirurgia suntem in plina ascensiune, cu o rata de crestere incurajatoare. In general am ales sa ne dezvoltam in domenii in care am stiut ca vom castiga in scurt timp o pozitie de lider. Dorim sa oferim partenerilor nostri imaginea unei firme care are o oferta diversificata si in acelasi timp sustinuta cu profesionalism. Suntem insa si realisti: intelegem ca piata este complexa si vasta iar tendinta ultimilor ani a incurajat companiile de aparatura medicala sa se dezvolte. “Lupta” nu este usoara, dar ne-am creat un atu care ne consolideaza pozitia si ne da incredere in viitor: oamenii de succes.

– Care sunt cei mai importanti parteneri cu care colaboreaza BTL?

– Tratam cu respect fiecare client, indiferent de valoarea contractului pe care il deruleaza cu noi. In anul recent incheiat am avut peste o mie de clienti cu contracte intre 1.000 si 1.000.000 de euro si ne place sa credem ca le-am aratat aceeasi atentie. Avem bucuria ca am reusit sa acoperim o gama larga de clienti, atat din mediul privat cat si din cel public. Cred ca in mod special ne caracterizeaza o relatie deosebita, apropiata si de intelegere reciproca fata de fiecare partener.

– Ce ne puteti spune despre solutiile integrate oferite de BTL?

– Este un capitol pe cat de complex, pe atat de provocator. S-a integrat natural in oferta noastra, avand in vedere portofoliul largit de aparate, experienta in realizarea bazelor de tratament “la cheie” si relatiile bune cu partenerii nostri. Alaturi de toate acestea a venit parteneriatul strategic cu firma Puro Klima din Cehia, firma cu o experienta semnificativa in proiectarea, constructia si dotarea spitalelor in Europa Centrala si de Est. Avem deja in derulare cateva proiecte si speram ca anul acesta se vor materializa primele.

– Care sunt aspectele care va diferentiaza de celelalte companii care ofera solutii integrate in domeniul medical?

– Cu siguranta factorii principali care ne diferentiaza de celelalte companii sunt traditia pe care o avem in domeniu si modul in care abordam proiectele de solutii integrate. Am acumulat experienta si cunoastem provocarile aduse beneficiarilor de complexitatea acestor proiecte; stim asadar sa preintampinam si sa remediem problemele. Mai mult decat atat, fiind o companie cu specific medical, in cadrul proiectelor noastre acordam o atentie prioritara necesitatilor medicale, iar infrastructura pe care o cream porneste de la ele si le respecta intru totul, astfel incat la finalul proiectului nu exista disfunctionalitati.

– Din experienta dumneavoastra, care sunt cele mai importante criterii de selectie a partenerilor de afaceri?

– Beneficiarii de echipamente medicale au devenit, indreptatit, deosebit de pretentiosi in alegere. Oferta bogata si posibilitatea practic nelimitata de informare au dus la intensificarea concurentei. E clar ca de aici au de castigat in primul rand beneficiarii. Ceea ce ne avantajeaza este ca principalele criterii de alegere nu cuprind pretul. Nu suntem cunoscuti ca o companie cu preturi mici; dimpotriva ne-am creat imaginea unei oferte complexe cu parametri de top, sustinuta de servicii impecabile. In plus, cred ca a contat foarte mult entuziasmul si dorinta de reusita a colegilor mei