In Bistrita-Nasaud, valoarea investitiilor in constructii este dubla fata de 2008

Criza economica nu pare sa fi afectat investitiile bistritenilor pe piata constructiilor si imobiliarelor, in primele trei luni din 2009 valoarea acestora fiind aproape dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, in perioada ianuarie – martie au fost eliberate 258 de autorizatii de constructie, cu 19 mai putine decat in 2008. Cu toate acestea, valoarea declarata a investitiilor a crescut, de la putin peste 23 milioane lei, anul trecut, la peste 43,6 milioane lei, anul acesta.

Printre obiectivele care au primit autorizatie de constructie in primele trei luni ale anului se numara doua blocuri private, cu 55 apartamente, trei blocuri care vor fi construite prin ANL, insumand 138 de locuinte, un nou sediu pentru Registrul Auto Roman, lucrari de modernizare la Sectia obstretica, ginecologie si neonatologie a Spitalului Judetean si modernizarea bazei de agrement de la lacul MHC. Primaria Bistrita a eliberat, in aceeasi perioada, si 586 de certificate de urbanism, numarul acestora fiind in scadere cu 149 fata de perioada ianuarie – martie a anului trecut.