O treime din bugetul de dezvoltare de care dispune in acest an municipiul Ploiesti va fi alocata infrastructurii.
Din cei peste 150.000 lei care vor fi alocati la capitolul investitii pentru dezvoltarea infrastructurii, cea mai mare parte va fi folosita pentru reabilitarea tramei stradale, dar va fi reabilitata si extinsa si canalizarea pe 35 de strazi din municipiul Ploiesti. La aceasta data 70 % din teritoriul municipiului dispune de retea de canalizare.

Municipiul Ploiesti are realizat si un proiect de protectia mediului care va demara in acest an si se va incheia in anul 2013. Proiectul, pentru care in acest an se aloca peste 21.000 lei cuprinde extinderea retelei de canalizare si tratare ape uzate, salubrizare si gestiunea deseurilor, precum si regularizarea paraului Dambu si realizarea unui studiu de reabilitare si ecologizare a depozitelor de deseuri urbane. Retele de canalizare exista si in municipiul Campina si in cele 12 orase, unde sunt acoperite zone cuprinse intre 30-50 % din teritoriul localitatii. Pentru investitii in sectoarele alimentare cu apa, canalizare si managementul deseurilor, Consiliul Judetean si Consiliile Locale au alocat, in cursul anului trecut, suma de 7.105.000 lei.

In acest an se prevede la capitolul investitii reabilitarea retelei de canalizare in Parcul Industrial Ploiesti, investitia fiind de aproximativ 500.500 lei si proiectarea unei statii de epurare la Azuga, in valoare de 41.650 lei. Cele 90 de comune prahovene nu dispun de retele de canalizare, ele fiind nevoite sa realizeze proiecte europene pentru obtinerea de fonduri in acest sens.