In 2006 prioritatea Consiliului Judetean Prahova va fi infrastructura

Florin Anghel (foto), presedintele Consiliului Judetean Prahova, a declarat ca in 2006 prioritara pentru judet va fi reabilitarea drumurilor.
Vor fi refacute o treime dintre arterele de circulatie ale judetului, cu prioritate cele intens circulate. Pe locul al doilea se situeaza invatamantul, unde se va pune in practica proiectul de modernizare a scolilor din zona rurala, proiect propus inca de la ocuparea functiei de catre presedintele Consiliului Judetean, in anul 2004.

De asemenea, se va incerca atragerea unei parti insemnate din suma de peste un miliard de euro pe care Guvernul a alocat-o pentru modernizarea sistemului de invatamant. In paralel, Inspectoratul Scolar va incerca sa atraga fonduri pentru innoirea materialului didactic, care este foarte invechit.

Iluminatul public se afla, de asemenea printre prioritatile Consiliului Judetean Prahova, pentru anul 2006. Se spera ca se va reusi finalizarea modernizarii iluminatului public in toate comunele si orasele care, din bugetele proprii, nu pot sustine o asemenea investitie.

In 2005 au fost alocate de la Consiliul Judetean aproximativ 130 de miliarde lei vechi, care s-au adaugat celor 170 de miliarde lei vechi alocate de Guvern pentru indepartarea efectelor inundatiilor. Consiliul Judetean va fi nevoit sa mai aloce alte 80 de miliarde de lei vechi din bugetul pe acest an pentru finalizarea lucrarilor la infrastructura afectata de inundatii, deoarece lucrarile au fost deja incepute, dar nu au existat bani pentru a fi finantate.