Consiliul Judetean Teleorman a aprobat majorarea cu 18 milioane de lei a unui imprumut bancar pe termen lung in valoare de 40 milioane de lei, contractat anul trecut. Cei sase consilieri judeteni ai PD-L, dintr-un total de 33, au votat impotriva proiectului de hotarare.
In expunerea de motive s-a precizat ca banii obtinuti prin credit bancar au drept scop finalizarea unor obiective de investitii de interes judetean, aflate in diferite stadii de executie.

Presedintele CJ, Liviu Nicolae Dragnea, a declarat ca imprumutul se va derula pe o perioada de doua decenii, cu un interval de gratie de patru ani. Astfel, sunt finantate consolidarea podului peste raul Vedea in zona Rosiorii de Vede si reabilitarea drumurilor judetene care fac legaturile dintre localitatile Balaci-Silistea Gumesti -Calinesti -Mavrodin -Buzescu si Silistea Gumesti-Tatarastii de Sus.

De asemenea, consilierii au votat, fara acordul colegilor de la PD-L, utilizarea fondului de rulment al CJ Teleorman, de 10,7 milioane de lei, pentru finantarea construirii unui pod nou peste paraul Calmatui in zona Balta Sarata si reabilitarea DJ 504 B dintre Draganestii de Vede si Sfintesti.