Împrumut în valoare de 20,4 milioane de euro, contractat de municipalitatea arădeană

arad_primaria.jpgReprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) s-au aflat vineri la Arad, pentru a semna cu cei ai Primăriei o nouă finanţare către municipiu, în valoare de 20,4 milioane de euro.

“Am semnat astăzi (vineri – n.r.) împreună cu reprezentaţii Primăriei municipiului Arad o finanţare în valoare de 20,4 milioane de euro, dintre care 9,4 milioane de euro reprezintă un nou împrumut pentru achiziţionarea de tramvaie, iar restul de 11 milioane de euro reprezintă refinanţarea împrumutului semnat din 2009”, a declarat cu acest prilej Vlad Venera, reprezentantul BERD.

În total, municipalitatea arădeană va achiziţiona şase tramvaie, câte două pe an.

“Vom începe procedura de achiziţie împreună cu cei care vor fi desemnaţi de bancă. Sperăm ca în toamnă să finalizăm această procedură, iar din anul viitor Aradul să beneficieze de primele două tramvaie. Până în 2016 sperăm să avem toate cele şase tramvaie noi”, a declarat vineri primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În altă ordine de idei, primarul Gheorghe Falcă a mai spus că de anul viitor, Compania de Transport Public Arad va implementa Sistemul de e-ticketing, un sistem de de achiziţionare electronică care va veni în sprijinul arădenilor.

BERD a mai acordat Primăriei municipiului Arad alte două împrumuturi, în valoare totală de 33 de milioane de euro, pentru derularea proiectului “Reabilitarea transportului urban în municipiul Arad”, proiect care constă în reabilitarea infrastructurii rutiere şi a căii de rulare a tramvaielor pe tronsonul Făt – Frumos – Podgoria – Teatru – Calea Romanilor – Calea Timişorii, adică de la un capăt la altul al axei centrale a municipiului reşedinţă de judeţ. AGERPRES