man_mircea.jpgConsiliul Judeţean Maramureş intenţionează să efectueze un credit bancar necesar modernizării Aeroportului Internaţional Baia Mare. Experţii Consiliul Judeţean Maramureş au analizat mai multe variante pentru finanţarea lucrărilor de modernizarea a aeroportului, una dintre acestea fiind accesarea unui împrumut bancar.

„Caietul de sarcini pentru demararea licitaţiei pentru lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Baia Mare este aproape de finalizare. Este vorba de 12,5 milioane de euro – posibilitatea noastră de împrumut, pentru a ne încadra în datoria publică locală. Trebuie sa fim foarte atenţi, sa cântărim de 100 de ori, pentru că e o investiţie importantă, cu credit pe 10-15 ani şi va trebui asumat de fiecare consilier”, a declarat, vineri, preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man.

Comisiile de specialitate din cadrul CJ Maramureş se vor întruni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie în ce priveşte finanţarea. După întocmirea documentaţiei va urma un acord de principiu şi abia apoi se va face proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în plenul CJ. Recent, în urma unei vizite efectuate în judeţul Maramureş, ambasadorul Canadei şi-a exprimat intenţia de a veni în sprijinul autorităţilor judeţene trimiţând solicitarea de finanţare unor companii specializate. De asemenea, un consorţiu din China este interesat de a participa la modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare. AGERPRES