Consiliul Local Deva a aprobat contractarea unui imprumut de la BCR in valoare de 30 de milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru investitii in infrastructura orasului.
Creditul va fi folosit pentru modernizarea retelelor de apa, canalizare si reparatii de drumuri. O parte din suma, 10 milioane de lei, va fi folosita pentru construirea bazinului de inot de la stadionul Cetate. Potrivit viceprimarului Florin Oancea, realizarea bazinului de inot costa peste 13 milioane de lei. Lucrarile vor incepe in primavara acestui an si ar trebui sa fie finalizate dupa 18 luni de la incepere.

„De fapt, va fi o baza sportiva, care se va intinde pe o suprafata de 5.000 de metri patrati. Vor fi trei bazine de inot, dintre care unul in care vor putea fi organizate competitii de polo. Alte doua bazine vor fi destinate copiilor si adultilor si ele vor fi dotate cu jacuzzi. Pe langa acestea, baza sportiva va fi dotata cu sali de fitness”, a spus viceprimarul. Imprumutul a fost angajat pentru o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de patru ani.