Impozitul pe clădiri şi taxele de habitat şi pentru garaje, majorate în 2018 la Galaţi

Impozitul pe clădirile rezidenţiale, pe cele nerezidenţiale şi taxele de habitat şi pentru garaje vor fi majorate în 2018, în urma hotărârilor adoptate de Consiliul Local Galaţi, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Potrivit sursei citate, impozitul pe clădirile rezidenţiale va fi majorat cu 0,01%, în timp ce pentru clădirile nerezidenţiale-apartamente în care funcţionează birouri sau unităţi economice, impozitul va creşte cu 0,3%.

Consiliul Local a votat o majorare a impozitelor pe clădirile rezidenţiale de 0,01% iar pe cele nerezidenţiale cu 0,3%. Pentru a vă face o idee, pentru un apartament cu două camere, aflat în cea mai scumpă zonă de impozitare, zona A, majorarea în bani ar însemna 12 lei pe an în plus faţă de ce au plătit anul trecut“, a spus Pucheanu.

Edilul a precizat că s-a adoptat şi majorarea taxei de habitat de la 67 de lei/persoană/an, la 85 de lei/persoană/an. “Şi taxa de habitat a fost majorată, dar chiar şi aşa avem de departe printre cele mai mici taxe de habitat din ţară. Am majorat taxa de habitat pentru că pretenţiile au crescut, după cum probabil s-a remarcat, prezenţa pe stradă a angajaţilor Ecosal este mai mare şi asta înseamnă că şi costurile sunt mai mari”, a mai spus Pucheanu.

Primarul a menţionat că a fost majorată şi chiria pentru garaje. “O altă taxă mărită este cea pe metrul pătrat la terenul închiriat de sub garaje, este o majorare de la 0,8 lei pe mp la 2 lei/mp. Am decis această majorare pe de o parte pentru că tariful nu a mai fost modificat din 2010, iar pe de alta pentru că am considerat că o astfel de construcţie nu este imperios necesară a fi deţinută de toţi cetăţenii, aşa că am considerat că cine îşi doreşte garaj e necesar să plătească ca atare”, a afirmat Pucheanu. AGERPRES