Impozitele si taxele locale din Bucuresti, aferente anului 2008, raman neschimbate si mentinute la nivelul celor din acest an, au decis consilierii municipali intruniti in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Acest proiect de hotarare a iscat controverse in plenul sedintei, el fiind, initial, respins de membrii CGMB, pe motiv ca nu toti au luat la cunostinta despre acesta. O parte dintre consilieri au sustinut ca nu sunt de acord cu proiectul, deoarece el include cresteri la unele taxe privind autorizatiile.

Presedintele sedintei CGMB, Roxana Cosma, a declarat, insa, ca taxele raman neschimbate si proiectul este necesar a fi adoptat, deoarece data limita de adoptare a acestuia este 31 mai. Dupa ce proiectul a fost respins, un numar de 28 de consilieri municipali au acceptat sa se reuneasca intr-o sedinta, imediat dupa incheierea primei sedinte. Grupul de consilieri ramasi a votat in unanimitate proiectul si, astfel, impozitele si taxele locale ce vor trebui platite de bucuresteni in 2008 raman cele din anul 2007.

Impozitele si taxele locale au crescut, in 2007, cu 15%, fata de 2006, si au inclus o modificare a procedurii de calculare pentru autovehicule, conform noului Cod fiscal. Taxele au fost majorate cu 7% si actualizate cu coeficientul de inflatie de 8%, in care 3% reprezinta diferenta de inflatie pe anul 2005 si 5% coeficientul de inflatie pe anul 2006, prognozat de Institutul National de Statistica.

Bonificatia pentru 2008 se mentine la 7%, in cazul in care contribuabilii fac plata obligatiilor catre bugetul local in primul trimestru al anului.