Investitorii străini care creează noi locuri de muncă în municipiul Sfântu Gheorghe au şanse să obţină o reducere de până la 80% a taxelor şi impozitelor locale. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pregăteşte un plan de atragere a investitorilor în această zonă, cărora le va face o ofertă extrem de avantajoasă.

„În funcţie de volumul investiţiei, de tipul de activitate şi numărul de angajaţi, am putea ajunge până la o scutire de 80% la impozitul pe terenuri şi clădiri”, a declarat, joi, Antal Arpad.

Potrivit acestuia, investitorii ar avea şi alte motive pentru a alege municipiul Sfântu Gheorghe: oraşul se află în centrul ţării, la graniţa a două culturi care face ca atitudinea oamenilor faţă de muncă să fie mai pozitivă faţă de alte zone din ţară, forţa de muncă este mai ieftină, iar corupţia şi birocraţia se situează la un nivel foarte redus. „Eu nu cred că criza va trece foarte repede. (…) Ar putea dura chiar şi 5 – 10 ani. Va fi o concurenţă foarte puternică pentru atragerea investitorilor şi putem pregăti o astfel de ofertă pentru ca municipiul Sfântu Gheorghe să fie competitiv pe piaţă, să poată concura cu oricare alt oraş din România”, a precizat Antal Arpad.

El şi-a manifestat dorinţa de a realiza o serie de facilităţi şi pentru firmele autohtone, pentru a putea supravieţui mai uşor crizei economico-financiare, în acest scop edilul anunţând că se va întâlni cu reprezentanţii Asociaţiei întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna pentru a afla care sunt propunerile lor. AGERPRES