Un număr de 773 corpuri de iluminat echipate cu LED, cu randament mare şi costuri de mentenanţă reduse, cu grad mare de protecţie şi caracteristici optice deosebite, vor fi montate pentru iluminarea a 111 străzi din municipiul Giurgiu în cadrul unui proiect de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră finanţat cu 1,17 milioane de lei prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Pe 24 aprilie a fost dat ordinul de începere în cadrul proiectului – Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea Sistemului de Iluminat Public în Municipiul Giurgiu, finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Primăria Municipiului Giurgiu implementează proiectul, iar întâlnirea din teren a avut loc în prezenţa primarului municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a dirigintelui de şantier, a echipei de implementare şi, nu în ultimul rând, a reprezentantului constructorului şi responsabilului proiectului tehnic”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Primăria municipiului Giurgiu.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte creşterea eficienţei iluminatului public din punct de vedere al scăderii costurilor de consum energetic, întreţinere şi mentenanţă, creşterea gradului de securitate a cetăţenilor din cadrul comunităţii şi, de asemenea, se are în vedere şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate şi montate un număr de 773 corpuri de iluminat echipate cu LED, cu randament mare şi costuri de mentenanţă reduse, cu grad mare de protecţie şi caracteristici optice deosebite.

Lucrările se vor executa pe un număr de 111 străzi din Municipiul Giurgiu unde se vor demonta 773 corpuri de iluminat existente, se vor achiziţiona şi monta 629 corpuri de iluminat LED cu putere electrică de 20 de watti şi 144 corpuri de iluminat LED cu putere electrică de 30 de watti. Proiectul are o valoare de 1.174.530 de lei şi trebuie finalizat până în luna octombrie din acest an. AGERPRES