Aproape 25 de milioane de lei, fonduri europene, vor fi investiţi în următorii doi ani pentru modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Râmnicu Vâlcea, toate corpurile de iluminat din oraş urmând să fie înlocuite cu aparate cu LED, ceea ce va însemna o reducere a consumului de energie electrică de aproximativ 40%, a anunţat primarul Mircia Gutău.

Potrivit acestuia, contractul de finanţare a proiectului a fost semnat la începutul acestei luni iar execuţia lucrării va fi scoasă la licitaţie în perioada imediat următoare. „Proiectul presupune schimbarea tuturor becurilor, tot ce e în oraş în momentul de faţă se schimbă pe leduri. În plus, pe lângă schimbarea acestor becuri, este prevăzută şi realizarea canalizaţiei subterane pentru reţelele electrice şi de telecomunicaţii. Vreau să cobor firele de la stâlp la stâlp, să nu mai fie mizeriile alea de cabluri. Contractul de finanţare a fost semnat pe 5 februarie şi urmează să scoatem la licitaţie execuţia lucrării. (…) Nu ştiu cât va fi economia la curent, dat toţi spun că pe leduri consumul este cu aproximativ 40% mai mic”, a precizat edilul-şef din Râmnicu Vâlcea.

Finanţarea modernizării instalaţiei de iluminat public a fost obţinută de Primăria Râmnicu Vâlcea prin Programul Operaţional Regional 2014 -2020, în cadrul acestui proiect urmând să fie acoperite aproximativ 80% din străzile oraşului, excepţie făcând o parte din străzile din cartierele mărginaşe şi cele pe care municipalitatea a înlocuit deja aceste corpuri de iluminat din fonduri proprii. AGERPRES