Iluminatul public din municipiul Făgăraş va fi modernizat în următorii doi ani, reţeaua electrică urmând să fie reabilitată şi extinsă, iar corpurile vechi de iluminat, înlocuite cu unele noi, economice, de tip led. Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Făgăraş a semnat, pe 2 decembrie, contractul pentru concesionarea iluminatului public pe o perioadă de 10 ani, aceeaşi firmă urmând să realizeze şi iluminatul ornamental festiv de sărbători.

„Municipiul nu va mai fi împânzit de cabluri, acestea urmând să fie introduse în subteran, de anul viitor, începând cu străzile principale din oraş. Modernizarea prevede 23 de kilometri de reţea existentă de drumuri iluminate, plus 5 kilometri de reţea subterană extinsă, amplasarea a 594 de stâlpi din metal şi instalarea echipamentului aferent, 624 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED şi sisteme de semnalizare pentru trecerile de pietoni care prezintă un grad ridicat de risc pentru producerea de accidente rutiere”, conform comunicatului citat.

Compania va avea la dispoziţie doi ani, de la ordinul de începere a lucrărilor, pentru a moderniza şi extinde reţeaua electrică. În perioada imediat următoare va fi înfiinţat un punct de lucru în municipiul Făgăraş, astfel încât firma să ofere servicii de intervenţie şi mentenanţă 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În cazul în care apar defecţiuni ale reţelei, făgărăşenii vor putea face sesizări la dispeceratul operatorului, a menţionat sursa citată.  Prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu unele ecologice, consumul de energie electrică va scădea cu cel puţin 40% şi poluarea va fi redusă, au mai menţionat reprezentanţii Primăriei în comunicatul citat. AGERPRES