Noul primar ales al municipiului Oradea, liberalul Ilie Bolojan, va fi investit in functie pe 18 iunie, in sedinta solemna de constituire a Consiliului Local Oradea.
Cu aceasta ocazie, trebuie sa primeasca cheia orasului si situatiile la zi de la actualul primar interimar, Mihai Groza (PD-L), dupa doua mandate neintrerupte in care Primaria Oradea a fost condusa de actualul europarlamentar Petru Filip (PD-L).

Potrivit secretarului CL Oradea si al Primariei Municipiului Oradea, Ionel Vila, Ilie Bolojan va depune juramantul, in cadru festiv, dupa care isi va putea intra in atributiuni, mandatul sau fiind deja validat in Camera de Consiliu al Judecatoriei Oradea.

CL Oradea va fi alcatuit din 27 de consilieri: 10 – PNL, 7 – PD-L, 7 – UDMR, 3 – PSD. Spre deosebire de primar, consilierii trebuie validati in sedinta de plen de o comisie de validare, alcatuita din cinci consilieri, din fiecare partid si in functie de numarul lor.

Noii viceprimari ai Oradiei vor fi alesi in prima sedinta ordinara a Consiliului, care va avea loc, cel mai probabil, in cursul lunii iulie.