Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat, într-o conferinţă de presă, un proiect de colaborare cu Primăria Oradea, în vederea dezvoltării Aeroportului orădean, care vizează extinderea terminalului de pasageri, precum şi hangare, hotel, parcare, dar şi racordarea la transportul în comun cu tramvaiul.

„Vom propune la şedinţa ordinară de joi acest proiect pe ordinea de zi. Conectare aeriană înseamnă, în primul rând, curse, creşterea numărului acestora fiind o prioritate pentru noi, dar şi o infrastructură corespunzătoare. Prin acest material stabilim direcţiile viitoare de dezvoltare şi responsabilităţile pentru cele trei autorităţi implicate”, a declarat Ilie Bolojan.

Potrivit lui Bolojan se are în vedere realizarea unui Master Plan privind dezvoltarea aeroportului, finanţat de CJ şi realizarea unui Plan de Urbanism Zonal, de către Primăria Oradea.

În conţinutul acestor două documente se prevede: racordarea aeroportului la sistemul de transport în comun, respectiv la linia de tramvai, proiect realizat de primărie; construirea unor hangare pentru service-ul aeronavelor, proiect realizat de aeroport, lângă terminalul cargo; o parcare supraterană în faţa aeroportului, ce va fi realizată de primărie; un hotel în imediata apropiere a aeroportului şi spaţii de alimentare publică, proiect ce va fi construit de CJ Bihor şi Aeroport.

Şi, nu în ultimul rând, se va extinde actualul terminal al aeroportului şi se va folosi resursa geotermală, din forajul propriu. „Lucrăm la documentaţie şi la depunerea unor proiecte pentru finanţare din fonduri europene, pe programul pentru aeroporturi. În câteva luni, sper să constataţi primele proiecte pe care le realizăm”, a conchis Bolojan. AGERPRES