Ieșenii sunt așteptați la cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun

iasi_tg_craciun.jpgÎn perioada 12 – 23 decembrie, Consiliul Judeţean Iaşi împreună cu ERA Shopping Park, Camera Agricolă Judeţeană Iaşi, Carrefour şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” Iaşi vor organiza a III-a ediţie a Târgului de Crăciun din Iaşi. Evenimentul se va desfăşura în parcarea ERA Shopping Park (Păcurari) şi va putea fi vizitat de luni până vineri între orele 12:00-18:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-20:00. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 13 decembrie, începând cu ora 12.00.

“Îi aşteptăm pe toţi ieşenii să vină la Târg pentru a ne bucura împreună de sărbătorile de iarnă. Deşi mi-aş fi dorit ca Târgul să fie organizat în zona centrală a oraşului, după cum s-a întâmplat în ceilalţi doi ani, nu am primit autorizație din partea Primăriei Municipiului Iași. De aceea, în acest an, Târgul de Crăciun din Iași va avea loc în parcarea centrului comercial Era Shopping Park, din zona Păcurari, partenerii noștri la această ediție”, a declarat Cristian Adomniței, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În cele 50 de căsuţe ale Consiliului Judeţean producători agricoli și meșteșugari din mai multe zone ale țării vor prezenta și comercializa produse tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă. În același timp, vizitatorii vor putea achiziționa decoraţiuni şi ornamente de Crăciun şi alte produse de artizanat.

Atmosfera sărbătorilor va fi întreţinută de grupuri de colindători şi dansatori din Moldova, Maramureș și Transilvania prezenți și în cadrul Festivalului Folcloric “Datini și Obiceiuri de Iarnă”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iaşi. Astfel, în perioada 12-14 și 19-21 decembrie, în Atriumul din ERA Shopping Park vor avea loc spectacole susținute de interpreţi de muzică populară, artişti ai Teatrului de Copii şi Tineret “Luceafărul” şi ai Şcolii Populare de Arte “Titel Popovici”.