Iasi: puterea si opozitia s-au inteles pentru sprijinirea celor mai importante proiecte locale

Reprezentantii Aliantei D.A. si cei ai social-democratilor din Iasi vor colabora pentru sustinerea a sase proiecte de utilitate publica.
Reprezentantii filialelor iesene ale PNL, PD si PSD sustin ca vor lasa disensiunile politice la o parte pentru a promova si pune in aplicare sase proiecte care vizeaza starea Iasiului. Potrivit reprezentantilor celor trei partide politice, proiectele care vizeaza soseaua de centura, modernizarea Aeroportului Iasi, proiectul Palas, manastirea Golia, Parcul Expozitional si SMURD-ul se vor bucura de sprijinul atat al parlamentarilor cat si al autoritatilor locale.

De asemenea, in acest acord vor fi implicati si reprezentantii autoritatilor locale si cei ai guvernului in teritoriu, respectiv, presedintele CJ Lucian Flaiser, primarul Gheorghe Nichita si prefectul Radu Prisacaru. “Dincolo de disputele politice, proiectele importante pentru Iasi trebuie sustinute de toti factorii politici. Pentru inceput, au fost alese doar cele sase proiecte, deoarece au fost demarate deja si pana acum au fost tot felul de piedici. Deocamdata, nu am fixat un termen de finalizare pentru nici unul dintre proiecte”, a spus deputatul liberal Relu Fenechiu.

De cealalta parte, senatorul PSD Ion Solcanu a recunoscut ca recent a avut loc o intalnire cu reprezentantii Puterii, in timpul careia s-au identificat proiectele cele mai importante pentru Iasi, dar ca nu a fost incheiat nici un act de “parteneriat” cu celelalte partide. Reprezentantii Aliantei D.A. la Iasi si cei ai PSD au tinut sa explice acelasi lucru. Rivalitatea politica va continua si mai departe, iar colaborare va fi doar atunci cand este vorba de proiectele de maxima importanta pentru dezvoltarea Iasiului. Mai mult, aceasta colaborare va fi doar pe plan local, nu si la nivel national.