Iasi: organizatiile neguvernamentale devin parteneri pentru comunitate

Primaria Municipiului Iasi a organizat, in premiera, o intilnire cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale care vor sa solicite fonduri nerambursabile de la bugetul local pentru derularea unor activitati specifice.
La intalnirea de pe 9 martie, viceprimarul Constantin Adascalitei, directorul executiv Cosmin Coman si consilierul local Sorin Iacoban au cerut celor 60 de reprezentanti ai unor ONG-uri sa participe la elaborarea listei de prioritati si a regulamentului Comisiei de relatii cu societatea civila si de evaluare a proiectelor din cadrul consiliului local. Participantii au cazut de acord ca banii de la bugetul local sa mearga spre proiecte si programe din domeniile sanatate, cultura, social, educatie, tineret si mediu.

Pentru prima data de la existenta relatiei dintre municipalitate si ong-uri, acestea au posibilitatea sa trimita, pina pe 20 martie, propunerile lor pentru forma finala a regulamentului comisiei de specialitate a Consiliului local. Varianta definitiva va fi supusa aprobarii in sedinta ordina din luna aprilie a acestui an.