Primarul Mihai Chirica a anunţat, vineri, că în conturile şcolilor din municipiul Iaşi au fost deja virate aproximativ 7,2 milioane de lei, bani care pot fi utilizaţi atât pentru achiziţia de dezinfectanţi, cât şi pentru achiziţia de materiale didactice şi alte materiale necesare în noul an şcolar.

Faţă de aceste sume, pentru şcoli mai avem în buget şi urmează a fi alocate încă aproximativ trei milioane de lei. Totodată, avem două licitaţii care vizează tot activitatea şcolilor. Este vorba despre licitaţia de achiziţia de măşti de protecţie pentru elevi, care este în desfăşurare, şi cea pentru achiziţia de echipamente electronice, care urmează a fi validată. În paralel, săptămâna aceasta am organizat echipe mixte pentru fiecare şcoală. Împreună cu colegii de la Direcţia Tehnică, Servicii Publice SA, Salubris SA şi Citadin SA ne vom asigura să nu fie probleme în legătură cu tot ceea ce înseamnă iluminat, căi de acces, arbori, curăţenie şi tot ce mai este necesar„, a declarat Mihai Chirica.

Conform acestuia, se află în desfăşurare distribuţia tichetelor valorice reprezentând bursele şcolare. Suma totală a burselor acordate este de aproape 8,6 milioane de lei, urmând să fie împărţită la peste 14.000 beneficiari. Tichetele sunt valabile pe o perioadă de un an de la data eliberării, nu pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alcoolice şi tutun şi nici nu pot fi transformate în bani.

Am solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din dorinţa şi necesitatea de a asigura cadre medicale la toate şcolile şi grădiniţele din oraş pentru triajul epidemiologic. O parte din medicii şi cadrele medicale care funcţionau în sistemul educaţional aveau statutul de detaşaţi. După ce a fost emisă Ordonanţa de Urgenţă 1 din 2020, aceşti oameni au părăsit sistemul. I-am căutat şi îi vom reangaja pe perioadă determinată, inclusiv pe cei care au mai depus CV-uri. În principiu, vrem să ocupăm toate posturile vacante. Legea spune că pot fi angajaţi pe o perioadă de timp care să nu depăşească 30 de zile de la finalizarea stării de alertă. După ieşirea din această perioadă, vom demara concursurile pentru angajări pe perioadă nedeterminată„, a mai declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES