Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, joi, că în urma finalizării dezbaterii publice privind bugetul local pentru anul 2023, au fost primite 2.300 de propuneri care au vizat în primul rând infrastructura, transportul public, spaţiile verzi, locurile de parcare.

Potrivit sursei citate, consultarea publică a fost organizată pe trei paliere. Astfel, ieşenii au putut să trimită propuneri cu ajutorul formularelor puse la dispoziţie la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la centrele de cartier. Totodată, au avut la dispoziţie pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iaşi.

„Au fost primite, fizic şi online, 1.073 de chestionare cu 2.300 de propuneri. Principalele preocupări ale ieşenilor vizează infrastructura, transportul public, spaţiile verzi, locurile de parcare. Sondajul online a fost completat de 309 bărbaţi şi 199 femei, cu o vârstă medie de 36 de ani. Au trimis în total 987 de propuneri: 210 pentru străzi, 121 pentru sport, 108 pentru spaţii verzi, 95 pentru fluidizarea traficului, 85 pentru benzi unice şi modernizare transport public, 59 pentru parcări. La Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la cele cinci centre de cartier au fost completate 565 de chestionare cu 1.313 propuneri. Cele mai multe solicitări, 132, vizează spaţiile verzi, 47 locuri de parcare, 37 transport public, 24 salubritatea”, a declarat primarul Iaşiului.

În privinţa propunerilor de modernizare, preocupările ieşenilor vizează infrastructura, spaţiile verzi, fluidizarea traficului, transportul public şi locurile de parcare.

În ceea ce vizează investiţiile ieşenii vor mai multe locuri de joacă, săli de sport, educaţie. AGERPRES