Cinci comune din judeţul Hunedoara şi una din judeţul Arad au obţinut finanţare pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de gaz metan, proiectele, în valoare totală de 179 milioane lei, fiind depuse prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a informat luni Prefectura Hunedoara.

Acestea sunt primele trei proiecte de extindere a gazului metan aprobate prin Programul „Anghel Saligny” în judeţul Hunedoara, beneficiare fiind primăriile din comunele Certeju de Sus – cu o finanţare de 47,7 milioane lei, Bretea Română – 34,39 milioane lei şi asocierea dintre administraţiile locale din Gurasada, Burjuc, Zam (judeţul Hunedoara) şi Petriş (judeţul Arad) – cu o finanţare comună de 96,94 milioane lei.

Alte zece localităţi din judeţul Hunedoara au câştigat anul acesta finanţări nerambursabile pentru a beneficia de reţele de distribuţie a gazelor naturale, realizate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Aceste localităţi sunt grupate în patru proiecte mari: Crişcior, Ilia şi Dobra, Baru, Sântămăria Orlea şi Sălaşu de Sus, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Ribiţa, la care se adaugă municipiul Brad. Valoarea investiţiilor pentru aceste proiecte se ridică la 371,87 milioane lei. AGERPRES