Aproape o mie de locuinţe din municipiul Hunedoara, grupate în 14 blocuri de locuinţe, vor beneficia de proiecte de eficientizare energetică în valoare totală de 18,6 milioane de euro, finanţarea urmând să fie asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat vineri autoritatea locală.

Pe lângă lucrările de eficientizare energetică, aceste blocuri vor beneficia şi de staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice ori hibrid.

Am întocmit proiecte pentru fiecare asociaţie de locatari care a solicitat acest lucru şi a reuşit să obţină acordurile necesare de la proprietarii de apartamente. Nu ne rămâne decât să sperăm că ni se vor acorda finanţările solicitate pentru fiecare proiect. Sunt încrezător că, până la urmă, fiecare proiect întocmit până acum va beneficia de finanţare, cu toate că, de la nivel central, se tot schimbă limitele maxime de finanţare pentru municipiile care nu sunt reşedinţă de judeţ”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

În luna aprilie a acestui an, Primăria Hunedoara a depus proiecte similare pentru alte 12 blocuri din oraş, în valoare totală de alte 18,6 milioane de euro, proiecte care vizează mai multe blocuri de pe Pietonala Corvin, bulevardul Mihai Viteazu şi de pe strada Trandafirilor. AGERPRES