Prefectul judetului Hunedoara, Cristian Vladu, l-a acuzat pe seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Hunedoara, comisar sef Velu Caluseru, ca s-ar afla in spatele unor SMS-uri de amenintare pe care le-a primit, pe telefonul mobil, in urma cu patru luni.
Prefectul a declarat ca nu mai poate colabora cu actualul sef al SIPI Hunedoara si ca va solicita ministrului Administratiei si Internelor sa-l demita pe comisarul- sef in cauza. „Probabil ca se dorea sa devin santajabil. Poate ca doreau sa depun o plangere oficiala ca sa-mi fie ascultate oficial telefoanele. Colaborarea cu actualul sef al SIPI Hunedoara nu mai poate continua”, a spus prefectul judetului Hunedoara.

Prefectul a adaugat ca angajatii institutiei pe care o conduce sunt „timorati”, dupa ce au participat la o instruire pe tema relatiilor cu strainii. „I-au amenintat ca ii vor controla si la domiciliu. Oamenii sunt timorati. Este inacceptabil acest comportament, acest stil de lucru, in anul 2005”, a afirmat Cristian Vladu.

La randul sau, seful SIPI Hunedoara, Velu Caluseru, a declarat ca nu comenteaza acuzele aduse de prefectul judetului si ca a raportat situatia creata superiorilor sai.