Hunedoara: Platformă pentru sprijinirea investiţiilor germane şi a relaţiei cu administraţia locală şi cu sistemul educaţional

O platformă comună de colaborare pentru sprijinirea investiţiilor germane şi pentru îmbunătăţirea legăturilor dintre mediul de afaceri, administraţia publică şi sistemul de învăţământ va fi înfiinţată în judeţul Hunedoara în urma discuţiilor purtate între autorităţile judeţene şi locale şi consulul Germaniei în România, Hans Tischler.

Un prim pas concret al acestui proiect îl va constitui realizarea unei platforme pilot la nivelul municipiului Deva, cu sprijinul primarului Florin Oancea, pentru colaborarea cu investitorii germani,urmând ca aceste tipuri de platforme să fie extinse în întregul judeţ.

“Facem aceşti paşi pentru o mai bună colaborare între mediul de afaceri, pe de-o parte, şi administraţiile publice, serviciile descentralizate şi sistemul de învăţământ, pe de altă parte. Rezultatele nu se vor vedea imediat, dar vor fi extrem de importante atât pentru investitorii actuali, cât şi pentru cei care vor veni în judeţul nostru. Pentru oricine doreşte să înfiinţeze o companie de producţie, asigurarea angajaţilor calificaţi prin sistemul de învăţământ şi sprijinul autorităţilor locale sunt determinante. Un rol important îl are viziunea şcolii, în general, privind învăţământul dual şi profesional. Acest lucru încercăm să-l sprijinim noi acum, încercând să ajutăm o cât mai mare parte a investitorilor”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Un grup de lucru din cadrul Prefecturii Hunedoara, coordonat de prefect, a realizat, în ultimele trei săptămâni, o analiză la zi a contextului economic şi administrativ, din perspectiva investitorilor şi oamenilor de afaceri, aceasta fiind prezentată consulului Germaniei, Hans Tischler.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara, consulul Germaniei a apreciat iniţiativa prefectului ca un pas concret pentru dezvoltarea economică a judeţului şi i-a asigurat pe participanţii la discuţii de sprijinul organizatoric concret, care se bazează pe experienţa şi pe modelele de succes din judeţele Sibiu, Braşov, Cluj sau Alba.

Întâlnirea a fost organizată de Prefectura Hunedoara în colaborare cu Camera de Comerţ Româno-Germană şi Consulatul Germaniei la Sibiu, la discuţii fiind prezenţi şi subprefectul Călin Marian, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, inspectorul şcolar general, Ilie Pârvan, şi Alexander Firsching, din partea Clubului Economic German Transilvania. AGERPRES