Hunedoara: nou viceprimar la Deva

muntean_marian.jpgNoul viceprimar al municipiului Deva este liberalul Marian Muntean, acesta fiind ales luni în funcţie în urma votului consilierilor locali. Muntean îl înlocuieşte în această funcţie pe social-democratul Ovidiu Moş.

Este pentru a doua oară când consilierii locali din Deva au propus schimbarea din funcţie a fostului viceprimar Ovidiu Moş şi înlocuirea acestuia cu Marian Muntean, Prefectura Hunedoara solicitând suspendarea unor hotărâri adoptate anterior pe acest subiect.
‘Sunt foarte curios să văd ce se va întâmpla cu aceste noi hotărâri ale Consiliului Local, dacă ele vor fi atacate sau nu de prefect, pentru că încurcate sunt căile politicii’, a declarat noul viceprimar Marian Muntean.

Potrivit secretarului Consiliului Local Deva, Laura Sârbu, proiectele de hotărâri adoptate luni de consilieri sunt legale şi respectă cerinţele Prefecturii, în sensul că au fost aprobate într-o şedinţă ordinară, după ce au primit avizul favorabil al Comisiei juridice din CL Deva.
Pe de altă parte, liderul grupului PSD din CL Deva, Vasile Ţonea, a anunţat după şedinţă că va analiza proiectele aprobate de consilierii locali, după care social-democraţii vor lua o decizie în ceea ce priveşte o posibilă atacare a acestora prin mijloacele legale.

Noul viceprimar Marian Muntean este prim-vicepreşedinte al PNL Hunedoara, funcţia politică fiind dobândită săptămâna trecută, după ce a demisionat de la conducerea filialei judeţene a PPDD Hunedoara. Muntean a fost ales consilier pe listele PPDD şi a candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul Haţeg-Ţinutul Pădurenilor.

În plan profesional, Marian Muntean deţine o firmă de transport în comun şi este patronul echipei de handbal feminin Cetate Deva, din Liga I. AGERPRES