Primăria Hunedoara va achiziţiona 10 autobuze ecologice hibrid, va monta semafoare inteligente şi va reface mai multe străzi şi zone intens circulate din municipiu în cadrul proiectului de infrastructură ‘Coridorul de Est’, finanţat cu fonduri europene în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional.

Contractul de execuţie a lucrărilor prevăzute în proiectul intitulat „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Est’, a fost semnat pe 16 iulie de primarul localităţii, Dan Bobouţanu şi reprezentanţii constructorului.

„Rezolvăm mai multe probleme importante reclamate de cetăţeni: starea carosabilului şi trotuarelor pe străzile Mureşului şi Eroilor, starea scărilor dinspre fostul Liceu Nr. 2 şi de lângă vechea Şcoală Nr.3. Modernizăm şi oraşul realizând o a treia zonă pietonală modernă, pe Aleea Ciprian Porumbescu. Achiziţionăm autobuze hibrid, sisteme de semaforizare moderne, mobilier urban şi multe alte dotări de care orice oraş al mileniului III are nevoie. Contractul este semnat, aşteptăm constructorul să depună garanţia de bună execuţie, după care vom da ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul „Coridorul de Est” propune reabilitarea şi modernizarea străzilor Eroilor, Mureşului şi Buituri. Aleea Ciprian Porumbescu şi zona cunoscută de localnici ca „scările de la Poliţie” vor fi transformate în locuri atractive de promenadă, dotate cu mobilier urban şi reţele de iluminat public pietonal.

Prin acelaşi proiect, 12 staţii de autobuz vor fi modernizate urmând să se transforme în „staţii inteligente” de călători, dotate cu wi-fi, senzori de proximitate, senzori de mediu, iluminat LED, panouri de informare şi aplicaţii privind călătoriile. Staţiile vor avea panouri solare şi sisteme de stocare a energiei, spoturi USB pentru încărcarea telefoanelor şi camere video de monitorizare.

Proiectul prevede şi un sistem de e-ticketing, alături de un sistem informatic de management al flotei şi de informare dinamică a pasagerilor în staţiile de autobuz.

De asemenea, va fi modernizat sistemul de semaforizare prin montarea de semafoare inteligente, extinderea sistemului de supraveghere video şi achiziţionarea a 10 autobuze ecologice hibrid, dintr-un număr total de 20 care vor circula în oraş. AGERPRES