O nouă întâlnire a Comunității OSC: EuroUrbanism, desfășurată la finalul lunii septembrie, a reunit în mediul online specialiști în arhitectură, urbanism și domenii conexe, pentru a discuta în ce măsură sunt cunoscute, recunoscute și practicate metodele de construire tradițională care au înglobate, prin definiție, elemente de sustenabilitate.

Hegedüs Csilla, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a discutat în cadrul dezbaterii despre componenta Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care se referă la sustenabilitatea construirii tradiționale. „Lucrând la PNRR, România a reușit ceva ce alte state nu au reușit să facă, și anume, să introducă valorificarea patrimoniul cultural, în acest Plan de Redresare și Reziliență”.

După cum a declarat Secretarul de Stat Hegedüs Csilla, pentru componenta turism și cultură se va aloca suma totală de 449 de milioane de euro. Reformele vizează Operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinației, crearea unei rețele naționale Velo cu o lungime de 3000 de km, crearea a 12 rute turistice și a 9 muzee dedicate totalitarismului și a regimului comunist printre care și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

 

Citiți materialul integral pe platforma Comunității de Arhitectură și Urbanism, EuroUrbanism.ro