O nouă hală a fost inaugurată, miercuri, în incinta complexului agroalimentar din Piaţa Sudului din Capitală, fiind construită de la temelie în numai o lună şi jumătate. Noua hală este destinată comercializării produselor lactate şi brânzeturilor exclusiv de către producători şi are o suprafaţă totală de 55 mp.

Lucrările executate au presupus reabilitarea instalaţiei de canalizare şi apă şi amenajarea unei camere frigorifice. Hala dispune de 6 vitrine frigorifice, grup sanitar, vestiar, boiler pentru furnizarea apei calde, iluminatul fiind asigurat cu lămpi tip neon.

Valoarea lucrărilor realizate este de 25.000 de euro, suma provenind din încasările Administraţiei Pieţelor Sector 4. „Ne bucurăm că am reuşit să redăm publicului, într-un timp relativ scurt, acest spaţiu. Locuitorii sectorului 4 vor putea achiziţiona de aici lactate şi brânzeturi direct de la producători, într-un spaţiu modern, curat şi igienizat. Am ţinut cont la compartimentarea spaţiului pe clase şi grupe de produse”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, cu ocazia inaugurării halei din Piaţa Sudului.

În incinta Pieţei, administraţia locală va mai amenaja, în perioada următoare, şi o hală destinată comercializării produselor din carne, pe un spaţiu dobândit după un proces juridic, care a durat 14 ani. Primăria sectorului 4 a fost nevoită să evacueze silit un chiriaş din incinta pieţei, care comercializa produse de carmangerie deşi nu mai plătise chiria pentru spaţiu din anul 2006 şi datora Administraţiei Pieţelor Sector 4 aproximativ 300.000 lei.

Tot miercuri, primarul Cristian Popescu-Piedone a deschis şi hala de carne din Piaţa Progresul, care a fost modernizată. În prezent, ea beneficiază de un număr mai mare de lăzi frigorifice, moderne. În decembrie anul trecut, în Piaţa Sudului a mai fost deschisă o hală, destinată producătorilor agricoli, după ce şi aceasta fusese modernizată. Hala inaugurată miercuri completează ansamblul Pieţei Sudului, alături de hala pentru comercializarea produselor agroalimentare finalizată în luna ianuarie şi de hala destinată produselor textile şi cosmetice inaugurată în septembrie anul trecut. AGERPRES