Municipiul Zalau ar putea avea, in circa doi ani, o noua hala agroalimentara a carei constructie ar urma sa coste aproape sase milioane de euro.

Consilierii locali au aprobat, luni, in cadrul ultimei sedinte din acest an, documentatia tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii „Complex agroalimentar in Piata Centrala a municpiului Zalau”. Din cele trei variante propuse de firma ce s-a ocupat de proiectare, a fost aleasa cea cu pretul cel mai mic, valoarea totala a investitiei fiind de 5, 866 milioane de euro.

Alte doua variante constructive se situau in jurul valorii de sapte milioane de euro. Realizarea halei agroalimentare ar urma sa fie esalonata pe parcursul a doi ani, incepand cel mai probabil cu 2010. Proiectul complexului prevede o suprafata desfasurata de 4.742 de metri patrati, cu subsol, parter si etaj. Costul pentru un metru patrat construit este estimat la 1.237 de euro.

„Speram ca la licitatia organizata pentru constructia complexului sa obtinem valori mai mici. Din experienta altor licitatii, preturile au fost si cu 30% mai mici decat cele din documentatia tehnico-economica”, a subliniat Radu Capalnasiu, primarul Zalaului. AGERPRES