Gyorgy Ervin preia din nou functia de prefect al judetului Covasna

ervin gyorgy.jpgFostul prefect al judetului Covasna in legislatura trecuta, Gyorgy Ervin, revine la conducerea institutiei, fiind numit marti seara in functie la propunerea UDMR. Gyorgy Ervin, de 47 de ani, a mai fost prefect in perioada ianuarie 2005 – februarie 2009, iar in ultimul an a ocupat postul de subprefect al judetului.

Acesta a absolvit Facultatea de Geologie la Cluj-Napoca si Institutul National de Administratie din Bucuresti, iar in urma cu aproape trei ani a primit un premiu de excelenta pentru contributia adusa la realizarea consensului intre autoritatile publice locale, premiu decernat la Gala Premiilor de excelenta Administratie.ro.

Gyorgy a declarat in repetate randuri ca in timpul primului sau mandat a fost “un prefect al tuturor locuitorilor judetului Covasna, indiferent de etnie, independent si impartial” si a contribuit la crearea unui echilibru intre partidele politice si comunitatile etnice. In ultima perioada, in presa au aparut o serie de informatii potrivit carora Gyorgy Ervin ar fi cercetat de Parchet si Directia Nationala Anticoruptie pentru abuz in serviciu, in doua cazuri ce vizeaza achizitii publice nelegale, respectiv retrocedarea unor terenuri.

In 2009 Gyorgy Ervin a fost amendat cu 5.000 de lei in urma unui control efectuat de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), care a scos la iveala atribuirea fara licitatie publica a unui contract pentru montarea sistemului de autosupraveghere video la Serviciul de pasapoarte si la Institutia Prefectului. Gyorgy Ervin il va inlocui pe prefectul Codrin Munteanu, absolvent al Institutului National de Administratie, doctorand in drept administrativ si fost subprefect de Bucuresti in legislatura trecuta, care a fost numit marti seara de premierul Emil Boc pe o functie de inspector guvernamental. AGERPRES