moldovan_vasile.jpgPrimarul Bistritei, democrat-liberalul Vasile Moldovan, a acuzat Guvernul ca „ia bani cu japca” de la bugetele locale, ca urmare a punerii in aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila.
Prin aceasta ordonanta, Guvernul nu mai permite primariilor sa incaseze taxele de timbru
judiciar, ceea ce ar prejudicia bugetul Bistritei, potrivit primarului, cu 1,5 milioane de lei.
„Este pentru a doua oara cand o asemenea ordonanta apare in timpul exercitiului financiar, dupa ce prima a fost cea cu privire la taxele notariale. Atunci discutam despre o suma de peste 2,5 milioane lei, acum este vorba despre o suma de 1,5 milioane, cuprinsa in bugetul aprobat al anului 2008. (…) Acest lucru face dovada incompetentei celor care promoveaza asemenea ordonante de urgenta si care priveaza sau care, pur si simplu, iau cu japca bani de la bugetele locale”, a declarat Vasile Moldovan.

Primarul Bistritei a cerut, printr-o adresa, Ministerului Internelor si Reformei Administrative si Asociatiei Municipiilor din Romania sa se revina asupra OUG 51/2008, pentru ca incasarile din taxele de timbru judiciar sa constituie, in continuare, venituri ale administratiei locale.