Guvernul a aprobat două memorandumuri privind organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Potrivit unui comunicat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, aprobarea organizării concursurilor în vederea ocupării a 52 de posturi vacante din cadrul ANDIS.

Documentul prevede aprobarea organizării concursurilor pentru ocuparea a 52 de posturi de execuţie vacante din cadrul Agenţiei.

„Măsura este necesară pentru ca ANDIS să aibă capacitatea administrativă de pregătire şi implementare a obiectivelor şi atribuţiilor ce îi revin, precum şi pentru respectarea calendarului PNRR în ceea ce priveşte Reforma R2 – Dezvoltarea capacităţii de investiţii în infrastructura sanitară. Necesitatea ocupării posturilor este impusă şi de asigurarea desfăşurării activităţilor echipelor de proiecte pentru construcţia celor trei spitale regionale de urgenţă din regiunile Nord Est, Nord Vest şi Sud Vest Oltenia care urmează a fi preluate de ANDIS”, arată Executivul.

De asemenea, Executivul a aprobat un memorandum privind ocuparea prin concurs a 20 posturi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. AGERPRES