sedinta_guvern.jpgExecutivul a aprobat, in sedinta din aceasta saptamana, un set de hotarari in scopul de a contribui la dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport si a infrastructurii de alimentare cu apa, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a precizat ca, printr-o hotarare de guvern, Cabinetul a decis darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unei suprafete totale de 10.841 metri patrati, suprafata trecuta in domeniul public al statului, in vederea finalizarii „Variantei de ocolire Deva si Orastie la profil de autostrada”.

De asemenea, Guvernul a hotarat darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unei suprafete totale de 10.600 de metri patrati, teren necesar finalizarii „Variantei de ocolire a municipiului Arad”. „Cele doua proiecte sunt vitale pentru fluidizarea circulatiei in orasele Deva, Orastie si Arad, precum si pentru zona respectiva”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului. O alta decizie luata in sedinta de miercuri a Executivului vizeaza realizarea a zece obiective de investitii din cadrul proiectului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori”. Cele zece obiective au in vedere imbunatatirea, reabilitarea sau realizarea proiectelor de alimentare cu apa sau canalizare in zece localitati din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Constanta, Dambovita, Gorj, Mures, Tulcea, a precizat Ioana Muntean.

Guvernul a mai aprobat indicatorii tehnico-economici pentru patru obiective importante. Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici reactualizati ai obiectivului „Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Bucuresti-Otopeni”. Scopul actului normativ este acela de a reglementa conditiile de continuare si finantare a obiectivului de investitii, corelate cu actualizarea indicatorilor tehnico-economici. Sursele de finantare vor fi asigurate din sursele proprii ale companiei si din credite bancare externe si interne. „Dezvoltarea aeroportului va avea si un important impact social. Se estimeaza ca vor fi create 5.850 de noi locuri de munca, atat pe perioada derularii programului de investitii, cat si ulterior”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului. Celelalte trei hotarari de guvern adoptate vizeaza obiective de investitii precum podul rutier al Canalului Dunare-Marea Neagra, digul din Portul Constanta si reabilitarea drumului judetean Deva-Oradea.