Guvernul a aprobat, în şedinţa de pe 6 aprilie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, obiectiv care va beneficia de o finanţare de 323.732.000 lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit unui comunicat al MDLPA, stadionul va fi construit pe o suprafaţă de 69.559 mp şi va avea o capacitate de 12.012 locuri în tribune acoperite, dintre care 254 locuri VIP, 92 locuri pentru mass-media şi 68 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În cadrul ansamblului, vor fi amenajate şi un teren de antrenament şi o parcare publică supraterană, iar pentru producerea energiei electrice vor fi instalate sisteme solare.

Sursa citată precizează că tot în şedinţa de guvern de miercuri a fost aprobată suplimentarea cu 5.560.369,17 lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare finalizării complexului sportiv din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman.

Obiectivul va avea o suprafaţă de 15.795 mp şi 5.496 de locuri pentru spectatori.

Prin realizarea acestor investiţii, Ministerul Dezvoltării sprijină şi promovează sportul la toate nivelele de reprezentare (internaţional, naţional, regional şi local), iar după finalizarea construcţiilor şi prin organizarea de competiţii sportive, se vor deschide noi oportunităţi în ceea ce priveşte turismul şi industria hotelieră la nivelul celor două localităţi„, se arată în comunicat. AGERPRES