Guvernul a alocat fondurile necesare funcţionării DGASPC Harghita

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita a primit, printr-o hotărâre de Guvern, suma de zece milioane de lei, bani necesari funcţionării instituţiei, preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba susţinând că această decizie a fost influenţată de protestele angajaţilor din sistem.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a afirmat că, prin acest gest, guvernul şi-a asumat greşeala, însă este lamentabil faptul că doar în judeţul Harghita s-a luat poziţie şi s-a atras atenţia asupra gravelor probleme din sistemul de protecţie a copilului“, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean.

Directorul instituţiei, Elekes Zoltán şi-a exprimat bucuria că anul se va putea încheia în condiţii normale în sistemul de protecţie din judeţ şi speră că bugetul pe anul viitor va fi suficient pentru funcţionarea acestei instituţii. “E o sumă frumoasă, ne putem linişti şi astfel cu siguranţă vom putea încheia anul în condiţii normale, ne putem pregăti de sărbători şi chiar încercăm să începem şi anul viitor mai bine. Încă nu ştim cum va fi anul viitor până nu vedem măcar proiectul de buget, dar sperăm că, totuşi, dacă anul acesta s-a realizat că este nevoie de mai mult, atunci să nu începem anul viitor tot aşa de slab cum am început acest an”, a declarat Elekes Zoltán.

Angajaţii DGASPC Harghita au protestat de două ori în faţa sediului Instituţiei Prefectului, reclamând faptul că, din cauza alocărilor bugetare insuficiente de la Ministerul Muncii, nu şi-au primit salariile la timp şi că unele centre de protecţie au funcţionat cu ajutorul donaţiilor făcute de diverse instituţii şi organizaţii din ţară. AGERPRES