Guvernul a alocat bani pentru constructia a 84 de camine culturale

Bugetul Ministerului Culturii si Cultelor a fost suplimentat, printr-o Hotarare adoptata de Executiv, in vederea finalizarii primelor proiecte selectate in cadrul Programului national pentru construirea asezamintelor culturale.
“Am decis sa alocam suma de 21,7 milioane lei pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare pentru 84 de camine culturale sau case de cultura din 29 de judete”, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de guvern. Prin aceasta hotarare se continua Programul national pentru construirea asezamintelor culturale, care urmareste construirea de sedii pentru asezaminte culturale in mediul rural si mic urban, unde ele nu exista, si reabilitarea celor existente.

Cu finantarea alocata va fi posibila finalizarea unui numar de 84 de asezari, ale caror proiecte au fost declarate eligibile in prima sesiune de selectare organizata in perioada iulie – august 2007. Dintre acestea, 28 vor fi terminate pana la finele anului 2007, alte 14 vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii martie, iar celelalte au termen de predare la sfarsitul anului 2008. “Am solicitat Ministerului Culturii sa monitorizeze lucrarile, astfel incat aceste imobile sa raspunda cerintelor pentru care au fost construite. Vrem ca aceste noi institutii sa contribuie la proiectul de dezvoltare rurala”, a afirmat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.