Turismul din judeţul Constanţa va fi sprijinit cu ajutorul unui grup de lucru constituit la iniţiativa Instituţiei Prefectului.

„Prin ultima hotărâre din Colegiul Prefectural, întrunit astăzi, 9 aprilie a.c., a fost constituit ‘Grupul de lucru pentru turism’. Obiectivul principal al grupului este susţinerea activităţii celor din turism, printr-un parteneriat public-privat transparent, comunicare permanentă şi găsirea de soluţii adecvate, atât pentru un sezon estival reuşit, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor economice în condiţii de siguranţă şi protecţie sanitară”, se spune într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, grupul de lucru pentru turism are următoarele atribuţii: stabileşte întâlniri pentru soluţionarea unor probleme punctuale, între agenţii economici, instituţiile publice şi/sau autorităţile publice locale, la solicitarea părţilor interesate; diseminează exemplele de bune practici experimentate de unii agenţi economici din judeţ; asigură legătura agenţilor economici din industria turistică cu instituţiile pe care le reprezintă prin intermediul reprezentanţilor din cadrul Secretariatului Tehnic Permanent; emite un buletin informativ periodic ce va fi publicat pe site-ul Instituţiei Prefectului.

„În perioadele aprilie-mai şi octombrie-martie, şedinţele grupului se vor desfăşura lunar, iar în perioada iunie-septembrie, având în vedere specificul turismului de litoral, grupul va avea întâlniri bilunare. De asemenea, important de menţionat este faptul că, dacă situaţia o va cere, vor fi convocate şi şedinţe extraordinare, iar în situaţiile speciale, şedinţele se pot desfăşura şi în sistem electronic/online”, a mai informat Instituţia Prefectului.

Grupul de lucru pentru turism va fi condus de prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa. AGERPRES