Directorul coordonator al Agentiei de Protectia Mediului Mures, Danut Stefanescu, a declarat, miercuri, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural Mures, ca situatia depozitelor de gunoi ale municipiilor Targu Mures si Reghin, care nu au putut fi inchise la termenul limita din luna iulie, a ajuns la Comisia Eropeana.

„In mediul rural, gropile menajere au fost inchise, 80% dintre ele sunt ecologizate. Probleme deosebite nu sunt cu aceste depozite. Fiecare primarie are contract cu societati specializate care au gasit locuri de depozitare”.

„Garda de Mediu a amendat primariile din cele doua municipii, Targu Mures si Reghin, care nu au inchis depozitele si au fost una sau doua primarii in mediul rural. Si acele primarii in momentul de fata sunt rezolvate. Targu Mures functioneaza, dar nu pentru ca asa si-ar dori primaria, ci datorita faptului ca investitia pentru depozitul regional nu a demarat. Pana la rezolvarea acestei probleme este foarte dificil pentru municipiul Targu Mures sa le transporte in alta parte, avand in vedere cantitatea de deseuri”, a spus Stefanescu.

Potrivit acestuia, cele doua municipii ar fi trebuit sa inchida gropile de gunoi in luna iulie, pana in prezent ele fiind sanctionate de Garda de Mediu cu amenzi cuprinse intre 20.000 lei si 50.000 lei. „S-au raportat aceste lucruri la Ministerul Mediului, care saptamana trecuta le-a raportat la Comisia Europeana. Sa vedem ce va spune Comisia Europeana despre aceste gropi, care nu sunt numai cele din judetul Mures. La nivelul tarii sunt destul de multe”, a precizat seful APM Mures. AGERPRES