Groapa de gunoi ecologică din Maramureş a speriat locuitorii din trei sate

Localnicii din comunele Rozavlea, Şieu şi Bogdan Vodă sunt speriaţi de faptul că la marginea celor trei localităţi urmează să fie construită una din cele trei centre de reciclare a deşeurilor menajere şi industriale din judeţul Maramureş.

Reprezentanţii localnicilor din cele trei comune s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, pentru a discuta despre groapa de gunoi ecologică, care urmează să fie amplasată între cele trei sate.

În discuţiile purtate cu aceştia, preşedintele CJ Maramureş a spus că până la urmă se va găsi o soluţie de compromis, iar sătenii trebuie să înţeleagă că viitorul centru de reciclare a deşeurilor nu reprezintă o ameninţare la adresa mediului şi a comunităţii.

“Nu mai vrem să vedem, pe apele râurilor Iza şi Tisa, pet-uri şi tot felul de mizerii aruncate. Dar locul nu este bun. Atât cerem: schimbarea locului. Să se caute un alt loc în Rozavlea. Nu avem nimic împotrivă”, a spus unul dintre localnicii nemulţumiţi. Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a dat asigurări că groapa de gunoi va fi amplasată în locul convenit cu cele trei primării, doar dacă vor fi respectate toate normele legii, iar populaţia nu va fi afectată pentru că uzina de reciclare a deşeurilor respectă toate standardele de mediu europene.

“Nu o vom face niciodată acolo dacă nu voi fi convins că respectăm un proiect european. Dacă nu voi fi încredinţat că nu punem în pericol securitatea oamenilor, mediul sau sănătatea lor”, a declarat Mircea Man.
Cei zece reprezentanţi ai localităţilor Rozavlea, Şieu şi Bogdan Vodă s-au arătat nemulţumiţi de întrevederea avută cu preşedintele CJ Maramureş şi spun că oamenii sunt decişi să continue protestele pentru a determina autorităţile să găsească o soluţie adecvată pentru amplasarea gropii de gunoi. AGERPRES