Grevă de avertisment, vineri, la instituţiile Primăriei Satu Mare

Angajaţii Primăriei Satu Mare şi instituţiilor subordonate se vor afla vineri, 20 februarie, timp de o jumătate de oră în grevă de avertisment, în semn de solidaritate cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), ca urmare a faptului că solicitările acestora nu au fost soluţionate favorabil de către Guvern.

Preşedintele sindicatului Mintia al salariaţilor din instituţiile subordonate Consiliului Local Satu Mare, Florin Maier, a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că greva de avertisment va avea loc între orele 10,00-10,30, interval orar în care îşi vor opri activitatea internă dar şi cea de relaţii cu publicul Primăria Municipiului Satu Mare, Direcţia Impozite şi Taxe Locale Satu Mare, Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Populaţiei şi Serviciul Public Ajutor Social.

FNSA a solicitat reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. În cazul în care aceste solicitări nu vor fi luate în considerare, sindicaliştii au anunţat că vor aduna semnături pentru declanşarea grevei generale. AGERPRES