grawe_logo.jpgGrawe România Asigurare şi-a început activitatea în octombrie 2000, activitate dedicată asigurărilor de viaţă, focalizându-şi atenţia pe domeniul în care grupul internaţional Grawe are cea mai mare competenţă

Grupul Grawe – GRAZER WECHSELSEITIGE VERSICHERUNG AG – este acţionarul majoritar al companiei româneşti, deţinând 99,98% din acţiuni.

În anul 2005 portofoliul de produse a fost completat cu produse de asigurare de accident şi de sănătate

În vara anului 2008 Grawe a lansat noi produse de asigurare de viaţă de tip Unit Linked ce oferă posibilitatea achiziţionării de participaţii la fondurile de investiţii de capital Grawe în Lei şi în Euro

În conformitate cu planul de dezvoltare al companiei, după 8 ani de la lansarea pe piaţa asigurărilor de viaţă, Grawe România începe din luna noiembrie 2008 să activeze pe piaţa asigurărilor generale, oferind programe de asigurare pentru locuinţe şi bunuri dedicate persoanelor fizice sau juridice, produse cu acoperire simplă sau complexă.

De la intrarea pe piaţă şi până la începutul anului 2010, seriozitatea şi profesionalismul ce ne caracterizează au determinat un număr de peste 220.000 de clienţi să opteze pentru produsele Grawe

Începând cu data de 15 iulie 2010, Grawe – în calitatea sa de membru al Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale – oferă clienţilor săi posibilitatea achiziţionării directe a asigurării obligatorii pentru locuinţe.

În anul 2006 Grawe a decis că noile sale „dimensiuni” impun un nou sediu, astfel că a fost achiziţionată o clădire de birouri care a devenit noul sediu central al companiei. Valoarea investiţiei totale a fost de 7,5 milioane Euro.

Grawe Business Center

Această achiziţie vine în continuarea politicii de investiţii imobiliare ale companiei, politică armonizată interesului în domeniu al Grupului Grawe. Astfel, prima achiziţie de acest gen a fost în anul 2001 – Vila Simu – o clădire inclusă în patrimoniul imobilelor istorice ale Bucureştiului.

grawe_vilasimu.jpg

Vila Simu

În anul 2008 compania Grawe a investit într-un nou teren situat lângă actualul său sediu central, teren pe care în momentul actual se desfăşoară activitatea de construcţie a unei noi clădiri de birouri ce urmează a fi dată în utilizare până la sfârşitul anului 2010.

grawe_cladire2.jpg

Grawe Business Center II

An de an, evoluţia constantă a companiei Grawe România a reprezentat o confirmare a deciziei iniţiale de intrare pe piaţa românească a asigurărilor, strategia bazată pe siguranţă şi eficienţă clasându-ne în fiecare an în topul primilor 10 competitori. La sfârşitul anului 2009, Grawe România a ocupat locul 8 în top-ul asigurărilor de viaţă, cu o cotă de piaţă de 4,80%.

Răspunsul nostru la necesităţile clienţilor este clar: costuri de achiziţie mici, produse bine structurate şi diversificate, servicii calitative şi parteneri ce oferă o consiliere specializată. Lansarea de noi produse sperăm că va fi o nouă dovadă a adaptabilităţii şi interesului nostru pentru unicitatea clientului român – ceea ce sperăm să se concretizeze într-un portofoliu stabil.

În anul 2010 vom diversifica paleta de produse de asigurare cu noi programe care să răspundă celor mai variate preferinţe ale potenţialilor clienţi. Este foarte important pentru compania Grawe ca la sfârşitul anului 2010 să poată oferi clienţilor un pachet de produse de asigurare diversificat şi cuprinzător, de la asigurări complexe, la asigurări ieftine pe care oricine şi le poate permite, de la produse de asigurare destinate persoanelor fizice, la programe specifice pentru persoanele juridice.