Primăria Techirghiol a lansat un proiect de investiţii în valoare de peste 15 milioane de lei pentru amenajarea esplanadei lacului în cadrul „Proiectului integrat de amenajare turistică a malului lacului Techirghiol”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”.

Primarul Adrian Stan spune că investiţia propusă prin proiect va transforma malul Lacului Techirghiol într-o zonă de îmbăiere, recreere şi agrement la standarde tehnice şi estetice ce îi vor asigura competitivitatea cu locaţiile similare de pe litoralul românesc.

„Lucrările cuprind amenajarea malului lacului pe o suprafaţă de 7.000 metri pătraţi, prin taluzare cu piatră şi crearea unei plaje turistice în suprafaţă de 21.400 metri pătraţi, prin aport de nisip. Vom mai amenaja şi o grădină de recreere de 56.713 metri pătraţi, precum şi o nouă zonă publică de băi reci, pe o suprafaţă de 7.400 metri pătraţi”, a afirmat primarul.

Noul proiect de amenajare turistică a esplanadei Lacului Techirghiol are în vedere construirea a 1.708 metri de alei pietonale, piste pentru biciclete şi alei pentru persoane cu dizabilităţi, două posturi salvamar şi un punct de prim ajutor. Utilităţile specifice vor include şi trei grupuri sanitare cu duşuri şi vestiare, reţele de alimentare cu apă potabilă (334 metri lungime), de evacuare a apelor uzate şi pluviale, iluminat stradal aferent aleilor şi pistelor şi o parcare cu o capacitate de 90 de locuri.

Complementar acestor lucrări de valorificare turistică a esplanadei Lacului Techirghiol, vor fi reabilitate trei străzi centrale pentru a crea acces facil turiştilor către lac.
Proiectul, iniţiat la sfârşitul lunii iulie va fi finalizat până la sfârşitul lunii martie 2014 şi are un buget total de 15.295.798,47 lei, din care valoarea eligibilă din FEDR este de 11.173.490,35 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 943.385,32 lei, iar co-finanţarea eligibilă a beneficiarului este de 247.283,18 lei. AGERPRES