La Primaria Onesti se afla in lucru un proiect care vizeaza extinderea si modernizarea gradinii zoologice din municipiu, dupa ce menajeria a fost inchisa pentru public, ca urmare a nerespectarii normele europene in domeniu, mai ales a celor referitoare la suprafata alocata fiecarui animal.

“Am avut si un control de la Garda Nationala de Mediu, efectuat in urma cu doua saptamani, iar inspectorii au facut si o Nota de constatare”, a precizat Constantin Florian, viceprimarul municipiului Onesti.

Toate aspectele din acea nota de constatare vor fi remediate prin aplicarea proiectului la care se lucreaza in prezent, la Primaria Onesti, si care, la final, va fi supus aprobarii Consiliului local, apoi va fi inaintat la Ministerul Mediului. Principalul scop al proiectului este extinderea spatiilor de la gradina zoologica, in asa fel incat ele sa corespunda normelor din Uniunea Europeana. In afara de extinderea suprafetelor, prea multe modernizari nu mai sunt necesare, intrucat gradina zoologica de la Onesti este relativ noua si a fost amenajata la ultimele standarde de dinaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Menajeria onesteana ar fi fost de mult timp extinsa si modernizata, daca proiectul initiat anul trecut, de catre primarul Emil Lemnaru, nu ar fi fost respins in Consiliul Local Onesti. Exista aprobarea de finantare a lucrarilor de catre Ministerul Mediului, ba chiar guvernantii au propus modernizarile, cu fonduri de la bugetul de stat. Din pacate, banii de la guvern au fost refuzati in urma votului negativ din legislativul onestean, iar gradina zoo a fost inchisa pentru public.


Articol realizat de Oana Teodorescu.