GovITHub lansează Registrul Serviciilor Sociale din România şi un Program de Evidenţă a Stocurilor de Vaccinuri

vaccin.jpgProgramul guvernamental GovITHub anunţă, vineri, lansarea a două noi proiecte informatice cu impact naţional – Harta Serviciilor Sociale Licenţiate din România şi un Program de Evidenţă a Stocurilor de Vaccinuri din România, realizate în colaborare cu Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii.

“Harta Serviciilor Sociale Licenţiate din România este o platformă informatică accesibilă la adresa www.harta-furnizori.mmuncii.ro care integrează toate serviciile sociale autorizate din România specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil, cu scopul informării potenţialilor beneficiari. Prin intermediul platformei online, de acum se pot găsi cu uşurinţă informaţii actualizate despre centrele pentru mamă şi copil, căminele de vârstnici, centrele de recuperare şi toate celelalte tipuri de servicii sociale disponibile în România, precum şi datele lor de contact şi capacitatea de locuri”, informează un comunicat al Executivului.

În ceea ce priveşte aplicaţia pentru raportarea stocurilor de vaccinuri, aceasta a apărut, potrivit Guvernului, în contextul lansării platformei de promovare a importanţei vaccinării, www.desprevaccin.ro, după ce Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului au primit numeroase sesizări despre lipsa din stoc a unor vaccinuri.

“Analizând procesul actual de raportare a stocurilor de vaccinuri împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, GovITHub a propus crearea unei platforme online prin care Direcţiile de Sănătate Publică să poată raporta uşor stocurile oricând, evitând astfel povara unei raportări mai frecvente din partea medicilor. În doar o săptămână, aplicaţia informatică pentru actualizarea stocurilor de vaccinuri a fost deja finalizată de către GovITHub şi urmează să fie utilizată de Direcţiile de Sănătate Publică şi de Ministerul Sănătăţii” , se arată în comunicatul citat.

În perioada următoare, GovITHub pregăteşte alte noi proiecte aflate în stadii avansate de lucru, printre care şi o platformă online de consultare a tuturor actelor normative aflate în dezbatere publică, o aplicaţie de vizualizare a tuturor datelor publice şi un registru al personalului medical din România, mai informează Guvernul. AGERPRES